Eten en bewegen

De Rakkers

Wil jij ook bij ons komen spelen?

Buitenspeelbeleid

Iedere vestiging heeft een buitenruimte. Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze dagelijks vrij kunnen bewegen in de frisse lucht. In de buiten ruimte staat een klein klimtoestel/glijbaan en zijn er fietsen aanwezig.


Wij streven ernaar om zoveel mogelijk elke dag naar buiten te gaan en dan bedoelen we niet alleen de tuin, maar ook activiteiten buiten het kinderdagverblijf denk daarbij aan een bos/duin wandeling, de kinderboerderij of speeltuin.


Wanneer wij naar buiten gaan worden de kinderen vervoerd in een kar of kinderwagen. Er gaat een EHBO doos mee voor noodgevallen. Ook gaat er een telefoon en de noodnummers van de kinderen mee en dragen de kinderen een fel gekleurd vest, waardoor ze makkelijker herkenbaar zijn als kinderen behorend bij ons dagverblijf.


Kinderen proberen steeds de grenzen van hun kunnen te verleggen en dat betekent dat ze wel eens een buil vallen. Het is voor ons zoeken naar een balans tussen veiligheid en uitdaging.

Baby's

Baby’s worden, in afstemming met de ouders, verzorgd wanneer zij daar behoefte aan hebben. Ze krijgen eten en drinken wanneer ze honger hebben en gaan slapen wanneer ze moe zijn. De rest van de tijd kunnen ze spelen in de box, rond kijken in een wipstoel of worden ze geknuffeld op schoot.


Kinderen die ouder zijn eten, drinken en slapen gezamenlijk. Kinderen slapen naar eigen behoefte en/of wensen van ouders. De overige bezigheden worden aangepast aan de behoeften van de kinderen.Bij vragen kunt u contact opnemen met Claudia Wiersma. U kunt haar bereiken op 06-22887897.

Eten en bewegen

Warme maaltijd

Eten is niet alleen noodzakelijk, maar ook nog eens erg gezellig en leerzaam. De ontwikkeling van o.a. smaak en reuk is erg belangrijk. Dit komt vooral aan bod tijdens de eetsituaties.


Voor het eten wordt het “eetlied”gezongen, zodat de kinderen weten wat er komen gaat.Kleuren van bordjes en bekers worden geoefend. Zo zijn de eetmomenten een goede combinatie van eten, leren en ontwikkelen. We spelen niet alleen samen, maar leren de kinderen ook om gezellig met elkaar te eten en andere smaken te proberen. Zien eten, doet eten.


We eten gevarieerd en gezond, fruit wordt iedere dag vers aangeboden, we eten bruin brood en de kinderen hebben de keus om na een boterham met hartig beleg of met zoetigheid te kiezen. Het aanbieden van een warme maaltijd zien wij als een extra service. Wij maken het menu zo gevarieerd mogelijk, houden rekening met de smaak van kinderen en eventuele allergieën..

Trakteren

Natuurlijk laten wij op het kinderdagverblijf verjaardagen en feestdagen niet onopgemerkt voorbij gaan!


De kinderen mogen op deze dag trakteren, maar wij verzoeken u geen zoetigheid mee te geven.


Op het kinderdagverblijf zijn soms kinderen met een voedselallergie. De ouders van jarige kinderen worden hiervan op de hoogte gesteld. De leidsters vragen hen hiermee rekening te houden met de traktatie. Aan de ouders van het allergische kind wordt gevraagd om wat ”snoepgoed” in de peuterspeelzaal achter te laten voor het geval hun kind een traktatie toch niet mag hebben.