Thema's en activiteiten

De Rakkers

Wil jij ook bij ons komen spelen?

Emotionele veiligheid

De leidsters zorgen voor emotionele veiligheid op de groep door het creƫren van een sfeer waarbinnen ieder kind tot zijn recht komt en waar vertrouwen de boventoon voert.


Lachen, plezier maken, gezelligheid creƫren, maar je ook even mogen terugtrekken, vormen de basis voor een goede sfeer.


Hulpmiddelen hierbij zijn het bieden van structuur en regels die voor kinderen herkenbaar en begrijpelijk zijn.

Voorbeeld thema's

Elke maand hebben we een nieuw thema, bijvoorbeeld:


  • Mei: alle kleuren in de regenboog
  • Juni: naar de markt
  • Juli: vakantie

Bij vragen kunt u contact opnemen met Claudia Wiersma. U kunt haar bereiken op 06-22887897.

Creatieve ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat de fantasie van het kind tot zijn/haar recht komt en creativiteit in de brede zin wordt aangemoedigd.


Dus ook creativiteit in denken. Creatieve vaardigheden zijn belangrijk voor een kind. Creativiteit vergroot het probleemoplossend vermogen van het kind. Om de creatieve ontwikkeling te stimuleren werken wij met allerlei soorten materialen zoals water, verf, klei, papier.


Er wordt de kinderen regelmatig een creatieve activiteit aangeboden. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van het kind, de kleintjes mogen meedoen op hun eigen niveau (b.v. vingerverven), de grotere kinderen stimuleren we wat nadrukkelijker om bepaalde opdrachten te doen (dit als vorm van voorbereiding op de basis school). De creatieve activiteiten worden veelal opgenomen in een thema zoals; Sinterklaas, Kerst, winter, lente, zomer, herfst etc.


Daarnaast wordt creatieve ontwikkeling ook gestimuleerd door creatief spel. Hier voor zijn gevarieerde materialen beschikbaar zoals verkleedkleren, keukenspeelgoed, diverse bouwmaterialen.

Pietengym

in de tijd rondomSinterklaas gaan we met de peuters vanaf 2 jaar naar pietengym in de kindersportschool. Onder leiding van zwarte piet!


in de sportschool  word een heel parcour uitgezet waar de kinderen allerlei oefeningen kunnen doen samen met de leidsters. De  kinderen genieten hier altijd enorm van ...